Go raibh maith agat Derry

7 viikkoa meni ihan älyttömän nopeasti ja olen todella iloinen että sain mahdollisuuden lähteä työssäoppimaan Pohjois-Irlantiin, noin 100 000 asukkaan Londonderryn kaupunkiin. Kun sain kuulla kyseisestä paikasta, olin innoissani, mutta en ajatellut tykästyväni paikkaan niin paljoa. Kokemus ylitti odotukset ja viihdyin töissä sekä vapaa-ajalla todella hyvin. Matkan aikana opin paljon paikallisesta työkulttuurista ja tavoista. Työkulttuuri on Pohjois-Irlannissa melko samanlainen kuin Suomessa, mutta hieman rennompaa. Työyhteisö on monelle tärkeä ja joidenkin työkavereiden kanssa hengaillaan vapaa-ajallakin. Työpaikalla arvostettiin sitä, että tuli hyvin juttuun sekä työkavereiden että asiakkaiden kanssa ja teki asioita oma-aloitteisesti. Jakson lopussa työkaverit pitivät minua jo melkeinpä yhtenä vakituisista työntekijöistä.





Derryyn vaihtoon lähtevien kannattaa ehdottomasti käydä matkustelemassa ympäriinsä, esim. Donegalissa tai vaikka Antrim Coastilla. Molemmat olivat todella kauniita, Antrim Coastia voi ajella ympäriinsä niin näkee paljon erilaisia rantoja, linnoituksia ja upeita maisemia. Esimerkiksi Ballintoy Harbour, Dunluce Castle ja Giant´s Causeway olivat todella nättejä. Donegalissa kannattaa käydä söpössä pikkukylässä, Buncranassa. Buncranasta löytyy muutamia ravintoloita, matkamuistomyymälöitä ja Swan Park, jossa voi poiketa parin kilometrin kävelyllä. Swan Park on todella kaunis, kävelyreitin varrella on mm. lehmiä, rantoja ja linnoituksia. 







Oli kivaa palata kotiinkin, mutta uskon että menen tulevaisuudessa käymään Derryssä, niin ihania ihmisiä ja sain myös hyviä ystäviä reissun aikana. Reissuun lähteville vinkiksi, että ottakaa kaikki irti, tutustukaa paikallisiin, käykää reissuilla ympäristöseuduilla ja yrittäkää oppia joka päivä jotain uutta. Kiitos Derry!


Kommentit

Suositut tekstit